Τα μυστικά των Windows 7




1. Διαχείριση πολλαπλών οθόνων / προβολέων
Με το συνδυασμό Win+P ή την εντολή DisplaySwitch.exe από το Start μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της πρωτεύουσας και της δευτερεύουσας οθόνης, μεταξύ οθόνης και προβολέα, να απενεργοποιήσετε ένα από τα δύο και να χρησιμοποιήσετε αυτή που θέλετε κάθε στιγμή. Πολύ χρήσιμο όταν κάνετε παρουσιάσεις και δεν θέλετε να μπαίνετε συνεχώς στα μενού της κάρτας γραφικών.,,,

2. Εξοικονόμηση ενέργειας
Οι νέες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας των Windows 7 θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στους κατόχους φορητών υπολογιστών. Από το Start βρίσκετε τα Power Options και κάνετε κλικ στο Change Plan Settings. Π.χ αν βλέπετε βίντεο, υπάρχει ειδική ρύθμιση "playing video" που δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας-ποιότητα εικόνας περιορίζοντας τις υπόλοιπες επιδόσεις.

3. Υποστήριξη βίντεο
Ο Windows Media Player 12 υποστηρίζει πολλά αλλά όχι όλα τα φορμάτ βίντεο. Ευτυχώς το πρώτο πακέτο codec shark007.net/win7codecs.html είναι ήδη έτοιμο και δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής σε προβληματικά ή παλιά αρχεία ήχου/βίντεο.

4. Απόκρυψη αναζητήσεων
Η αρχική ρύθμιση των Windows 7 είναι να θυμούνται όλες τις αναζητήσεις που έχετε κάνει στο Windows Explorer. Αν μοιράζεστε υπολογιστή με άλλους χρήστες και δε θέλετε να αποκαλύπτονται οι αναζητήσεις τότε τρέχετε το GPEDIT.MSC και από το User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Explorer κάνετε διπλό κλικ στο "Turn off display of recent search entries..." και Enabled > OK. Αυτό θα κρατήσει τις αναζητήσεις στο ιστορικό αλλά δε θα τις προβάλει.

5. Προστασία δεδομένων
Τα Windows 7 προσφέρουν επιπλέον προστασία των προσωπικών δεδομένων σε φορητά μέσα, ειδικά σε στικάκια USB flash. Με διπλό κλικ στο στικάκι εμφανίζεται η επιλογή Turn on BitLocker και ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία και να τα ασφαλίσετε με κωδικό.







6. Problem Steps Recorder

Αυτό είναι μια καινοτομία που εισάγουν τα Windows 7 και η ιδέα είναι να γίνει ευκολότερη η περιγραφή ενός προβλήματος. Αν δείτε ότι κάποιο λογισμικό παρουσιάζει αστάθειες μπορείτε να κάνετε κλικ στο Start, να γράψετε PSR και να πατήσετε Enter. Αυτό θα αρχίσει την καταγραφή κάθε κλικ και πλήκτρου που πατάτε, θα καταγράψει στιγμιότυπα της οθόνης και θα εξάγει τα δεδομένα σε ένα αρχείο MHTML το οποίο μπορείτε να στείλετε σε κάποιον με γνώσεις ή στο service του υπολογιστή.

7. Ανίχνευση και επίλυση προβλημάτων
Αν παρατηρείτε αστάθειες κατά τη λειτουργία των Windows 7 μπορείτε να τρέξετε το πρόγραμμα Find and fix problems (ή 'Troubleshooting') από το μενού του Πίνακα ελέγχου. Αν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα και κατι που μπορεί να γίνει θα σας κατευθύνει το ίδιο το πρόγραμμα μέσω ενός Wizard. bymen24


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου