Το iPhone 4 Antennagate αφορά μόνο την Αμερική (?)

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη, online αλλά και έντυπη, εφημερίδα της Νορβηγίας (βλ. Verdens Gang) το Antennagate που έχει χρεωθεί το iPhone 4 είναι κάτι που παρουσιάζεται και στους ανταγωνιστές και δεν αποτελεί την “ανακάλυψη του τροχού” όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί αρκετά media.
Η Verdens Gang διενήργησε συγκριτικά tests ανάμεσα στο iPhone 4 και σε άλλες συσκευές όπως το iPhone 3GS, το HTC Wildfire και το Nokia E71 σε απομακρυσμένες περιοχές της Νορβηγίας (κάτω από τον πάροχο Telenor) και το συμπέρασμα ήταν ότι οι συσκευές παρουσιάζουν τις ίδιες διακυμάνσεις στην λήψη χωρίς να ξεχωρίζει το iPhone 4 ως προβληματικό.


Όλα τα κινητά της δοκιμής κρατήθηκαν με λεγόμενο “Death Grip” και παρατηρήθηκε η πτώση των γραμμών ένδειξης σήματος χωρίς ωστόσο να διακοπεί καμία κλήση.
Σύμφωνα με την Verdens Gang η ποιότητα συνομιλίας στα 2 iPhone της δοκιμής δεν ήταν η καλύτερη αλλά οι κλήσεις συνεχίστηκαν χωρίς πρόβλημα. Ωστόσον, το iPhone 4 ήταν το μόνο κινητό της δοκιμής που είχε σταθερή σύνδεση κατά την διάρκεια χρήσης πακέτων δεδομένων και ήταν το μόνο κινητό που κατάφερε να ανοίξει την ιστοσελίδα της δοκιμής.
Η Verdens Gang πιστεύει ότι το αδύναμο δίκτυο της AT&T ίσως να είναι η αιτία του Antennagate και όπως φαίνεται την άποψη αυτή συμμερίζεται και το Amobil, ένα νορβηγικό website με νέα γύρω από τα κινητά τηλέφωνα, το οποίο δοκίμασε το iPhone 4 συστηματικά χωρίς να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα.
Όπως αναφέρει ο Finn Jarle Kvalheim του Amobil:
Consumer Reports goes far in asserting that the problems do not have anything to with the mobile network. But it is a fact that mobile networks in Norway are much more robust than AT&T’s network in the US.
Το iPhoneHellas συνεχίζει και δοκιμάζει το iPhone 4 από την 1η ημέρα της κυκλοφορίας του και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει καταφέρει να αναπαράγει το πρόβλημα λήψης που αναφέρεται από websites του εξωτερικού.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου