"Ρομποτική νοσοκόμα με... αισθήματα!"



Επίλυση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε νοσοκομεία θα μπορούσε να αποτελέσει το νέο ρομπότ του Χιρόσι Ισιγκούρο, Ιάπωνα επιστήμονα του πανεπιστημίου της Οσάκα, καθώς το Geminoid-TMF πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα αποκλειστικής νοσοκόμας! Με πλούσια καστανά μαλλιά, μαύρη φούστα και μαύρο δερμάτινο, το ρομπότ που ακούει στο όνομα Geminoid-TMF, έκανε την εμφάνισή του κατά την επίσημη πρώτη, χαρίζοντας χαμόγελα και προβαίνοντας σε μορφασμούς θυμού, μιμούμενο τη νεαρή γυναίκα που αποτέλεσε το μοντέλο για την κατασκευή του....

Οι εκφράσεις του προσώπου της γυναίκας καταγράφηκαν από μια κάμερα και μεταδόθηκαν μέσω ηλεκτρικών σημάτων στο ρομπότ. «Ήταν σαν να έχω δίδυμη αδελφή», σημείωσε η νεαρή κοπέλα.

Μετά από την κατασκευή οικογένειας ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και ένα τέλειο δικό του αντίγραφο, ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρο υποστηρίζει πως δημιούργησε μία τεχνητή γυναίκα με πιο φυσικά χαρακτηριστικά, συγκριτικά με τις προηγούμενες απόπειρές του.

«Η νέα τεχνολογία προκαλεί πάντα αμφιβολίες και αρνητικές απόψεις», σημείωσε, προσθέτοντας πως η ομάδα του θέλει να φτιάξει ρομπότ που θα μπορούν να εκφράσουν ανθρώπινα συναισθήματα.

Το ρομπότ θα πωλείται έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων γεν (περίπου 80.000 ευρώ), ενώ πρόκειται να εκτεθεί σε ένα μουσείο επιστημών και να χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε ένα νοσοκομείο, προκειμένου να κρατά συντροφιά στους ασθενείς.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου