Ξέρετε ότι η Ferrari ανήκει στην Fiat;

ferrari Το ξέρατε αυτό το πράγμα; Η Ferrari ανήκει στη Fiat! Αλλά δείτε τι μαγκιά έκανε η Fiat για να μπορεί να πουλάει ακριβά αμάξια της, που όμως αξίζουν, δεν αντιλέμε
Κι όμως, έτσι ακριβώς είναι!

Η Fiat είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κινητήρων, στην οποία ανήκουν όλες οι μεγάλες Ιταλικές μάρκες αυτοκινήτων: Lancia, Alfa Romeo, Maserati και Ferrari.

Η Ferrari λειτουργεί αυτόνομα, αλλά είναι θυγατρική του ομίλου Fiat.


Η Fiat απλά σκεφτείτε ότι έδωσε την ταμπέλα όχι της Fiat αλλά της Ferrari, ώστε να υπάρξει διαχωρισμός στο είδος του αμαξιού που κατασκευάζει.

Για παράδειγμα, στόχος της ήταν, κάποιος βλέποντας Ferrari, να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για υπερπολυτελή αυτοκίνητα, με πολλές τεχνολογίες. Της έδωσε χαρακτηριστικά, που βλέποντας κάποιος και μόνο το design, να μπορεί να καταλάβει ότι είναι Ferrari.

Για να το πούμε απλά, η Fiat έφτιαξε ένα πολύ καλό πακέτο, εφαρμόζοντας κάθε υψηλή τεχνολογία, φοβερό deisgn, κλπ, και το πασσάρει στην αγορά με την επωνυμία Ferrari!


ferrari


Σκεφτείτε...

Όταν λέμε Fiat μας έρχεται στο μυαλό το Punto, Seicento, κλπ
Όταν λέμε Ferrari, μας έρχεται στο μυαλό αμαξάρα...

Αυτόν τον διαχωρισμό λοιπόν ήθελε να κάνει η Fiat, να μη σκεφτεί κάποιος και πει: "Εγώ για Fiat δεν δίνω τόσα λεφτά..."


Βέβαια χρησιμοποιεί άλλες τεχνολογίες, αλλά το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν το βλέπει αυτό και δεν το καταλαβαίνει, αν δεν γνωρίζει και δεν θέλει να ασχοληθεί...

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου