Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία

συνέντευξη δουλειά Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!
Όλοι μας έχουμε περάσει από μία τουλάχιστον συνέντευξη για να πιάσουμε μια δουλειά και λίγο πολύ, καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικό να δώσουμε μία καλή εντύπωση.

Αν και φαντάζει δύσκολο, είναι τελικά αρκετά εύκολο!
Αυτό το καταλαβαίνουν καλύτερα, άτομα που έχουν περάσει από πολλές συνεντεύξεις και μπόρεσαν να εντοπίσουν τα λάθη τους.

συνέντευξη συμβουλές


Ας δούμε λοιπόν, κάποιες συμβουλές και τι θα πρέπει να κάνουμε για να καταφέρουμε να δώσουμε μία θετική εντύπωση στη συνέντευξη και να ελπίζουμε για τη δουλειά!


1) Κάντε εξάσκηση!
Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σας ρωτήσει ο εργοδότης κατά τη συνέντευξη και κάντε μία εξάσκηση στο μυαλό σας με την καλύτερη δυνατή απάντηση που θα μπορούσατε να δώσετε.

Πάνω κάτω μπορείτε να προβλέψετε το 80% των ερωτήσεων, οπότε δουλέψτε τις απαντήσεις λιγάκι στο μυαλό σας ώστε να είστε προετοιμασμένοι με τις καλύτερες απαντήσεις.


2) Κάντε μια μικρή έρευνα!
Ψάξτε λίγο την εταιρεία που πρόκειται να πάτε και τα προϊόντα / υπηρεσίες που εμπορεύεται.

Μπορεί να είστε γνώστες του αντικειμένου, οκ με αυτό, αλλά μελετήστε την όπως και τα προϊόντα της ώστε να μπορείτε να δώσετε απαντήσεις εύστοχες και απαντήσεις εξειδικευμένες που θα "αρέσουν"!


3) Προσοχή στην εμφάνιση και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες!
Προσέξτε τον εαυτό σας όταν είναι να πάτε στην συνέντευξη. Ντυθείτε καλά, περιποιηθείτε. Ξυριστείτε, σενιαριστείτε και δώστε στον εαυτό σας μια ωραία εμφάνιση, ώστε να νιώθετε και εσείς όμορφα με τον εαυτό σας, αλλά να δώσετε και μια καλή πρώτη εντύπωση. Βέβαια μην το παρακάνετε, ο νοών νοείτω!

Επίσης, φροντίστε να έχετε το κινητό σας απενεργοποιημένο και προσέξτε διάφορες άλλες τέτοιες λεπτομέρειες.


4) Προετοιμαστείτε και οργανωθείτε καλά!
Προετοιμάστε όλα τα χαρτιά σας και τα δείγματα δουλειά σας. Φροντίστε να έχετε όλα τα χαρτιά σας και ας είναι κάποια περιττά.

Προσπαθήστε να τα οργανώσετε όσο καλύτερα γίνεται ώστε να τα παρουσιάσετε με ευχάριστο τρόπο. Έχετε μαζί σας και ένα μπλοκάκι με στυλό για να κρατάτε σημειώσεις. Έτσι, δείχνετε οργανωτικότητα και υπευθυνότητα.

Η προετοιμασία παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συνέντευξης.


5) Να είστε συνεπής!
Σε καμία περίπτωση μην αργήσετε στο ραντεβού! Μπορεί να επακολουθήσουν κι άλλα ραντεβού για να ολοκληρωθεί η συνέντευξη. Εσείς βράχος, να είστε πάντα λίγο πριν την ώρα σας, κανόνας απαράβατος.

Αν δεν ξέρετε ακριβώς που είναι η δουλειά ή υπάρχει περίπτωση πχ να πέσετε σε κίνηση, ξεκινήστε ακόμα πιο νωρίς. Καλύτερα να περιμένετε, παρά να πετάξετε την ευκαιρία στα σκουπίδια...


6) Μην αγχώνεστε!
Καλά, θα μου πείτε μια κουβάντα είναι... Αλλά σκεφτείτε, ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας, είναι απλά ένας άνθρωπος σας εσάς, μπορεί και λιγότερο ικανός! Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν πειράζει, μέσα στο πρόγραμμα είναι, το ξέρει και ο ίδιος ο εργοδότης, συνεχίστε κανονικά σαν να μη συνέβει τίποτα.

Σχεδόν πάντα, σε κάθε συνέντευξη, κάτι δεν πάει 100% καλά. Γι' αυτό μην στενοχωριέστε, όπως είστε εσείς, έτσι (μπορεί και χειρότερα!) να είναι και οι άλλοι.

Stay cool, δεν θα σας πάρουν το κεφάλι, σιγά τα αυγά, το πολύ πολύ να μην σας πάρουν. Απλά πιστέψτε στον εαυτό σας και να είστε ο εαυτός σας.

Να είστε άνετος, αλλά για να το επιτύχετε αυτό πολύ καλά, προετοιμαστείτε καλά από το σπίτι ώστε να "μην σας πιάσουν αδιάβαστους" και σας αγχώσουν.


7) Νιώστε!
Να είστε πάντα ευγενικοί και ευχάριστοι(όχι βέβαια και σε σημείο αηδίας) και να απαντάτε ακριβώς σε αυτά που σας ρωτάν. Μην απαντάτε ότι νάναι.

Επίσης, προσπαθήστε να κατευθύνετε τη συζήτηση σε πράγματα τα οποία έχετε ατού. Φροντίστε να καταλήξει η συζήτηση σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχετε παρουσιάσει όλα αυτά για τα οποία είστε πολύ καλός, "ξεχωριστός" και "μοναδικός".

Επίσης, μη "γλύφετε".

Μη νομίζετε, είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει ο εργοδότης και είναι κάτι το οποίο σας μειώνει πολλούς πόντους...

Καλύτερα δείξτε χαρακτήρα ειλικρινή και αν κάτι δεν σας αρέσει, αποφύγετε με τρόπο, όμορφα και ωραία, να εκφράσετε άποψη (μη γίνετε και αντιπαθητικός).


8) Μάθετε να προβλέπετε!
Σκεφτείτε τι δουλειά είναι και βάλτε τα κάτω: δείτε τι άτομο ακριβώς θα θέλαν (βάσει της θέσης εργασίας), με τι δυνατότητες.

Σκεφτείτε όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να γίνετε αυτός ο άνθρωπος και να τους τα προσφέρετε όλα στα πιάτο όμορφα και περιποιημένα.

Επίσης, από την κουβέντα κατά τη συνέντευξη για τη δουλειά, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε και κάποια ακόμα πράγματα. Δείξτε ενδιαφέρον και αποδείξτε ότι είστε ικανός να τους τα παρέχετε και με το παραπάνω.

Και κάτι ακόμα...

Τα παραπάνω, αν τα ακολουθήσετε στην συνέντευξή σας, μπορείτε εύκολα να ελπίζετε για τη δουλειά.

συνέντευξη αποτυχίαΒέβαια παίζουν και κάποια άλλα πραγματάκια ρόλο. Για παράδειγμα, αν είστε κατάλληλος για τη συγκεκριμένη δουλειά και έχετε γνώσεις με το παραπάνω, αλλάζει η ψυχολογία σας κατά τη συνέντευξη, δεν έχετε σχεδόν καθόλου άγχος, οπότε αποδίδετε καλύτερα.

Άρα αναλογιστείτε: είστε ικανός για τη δουλειά; Αν όχι, φροντίστε να είστε την επόμενη φορά. Μη νομίζετε, και ο εργοδότης, κορώνα γράμματα το παίζει, μπορεί εξαιτίας σας να χάσει πολλά...

Και είπαμε, αν αποτύχετε, κανένα πρόβλημα, συνεχίστε. Φροντίστε να μαθαίνετε από τις αποτυχίες σας και βελτιωθείτε! Μία αποτυχία μπορεί να μας κάνει καλύτερους...

Καλή επιτυχία!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου