Ο γηραιότερος των Ολυμπιακών


Ο 71χρονος Hiroshi Hoketsu, που εκπροσωπεί την Ιαπωνία στους αγώνες ιππικής πειθαρχίας...


είναι ο γηραιότερος αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων των τελευταίων 92 ετών (από την εποχή του Σουηδού σκοποβόλου Oscar Swahn, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας το 1920). Αν μάλιστα τα καταφέρει να πάρει μέρος και στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, τότε θα γραφτεί στο Ρεκόρ Γκίνες.



Και ήταν αυτή του η φανατική αφοσίωση στην ιππασία που τον ώθησε να αφήσει την ησυχία του σπιτού του (όντας συνταξιοδοτημένος επιχειρηματίας που διέπρεψε στο χώρο των φαρμακευτικών εταιριών) και να διεκδικεί τη δική του θέση στο αθλητικό πάνθεον.



«Έχω να δω τη γυναίκα μου Motoko πάνω από ένα χρόνο», είπε ο Hoketsu που ζει και προπονείται με το άλογό του τον «Ψίθυρο» (Whisper) και τον Ολλανδό προπονητή του στη γερμανική πόλη Aachen. «Χρωστάω τα πάντα στην υπομονή και την κατανόηση της συζύγου μου», δηλώνει ο Hoketsu που φέτος παίρνει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 48 ολόκληρα χρόνια μετά το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.



Να σημειωθεί πως μετά την πρώτη του αυτή συμμετοχή στο Τόκιο, τα παράτησε για να ασχοληθεί με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Όταν συνταξιοδοτήθηκε όμως, ο Hoketsu είχε ακόμα τη διάθεση να ασχοληθεί με την ιππασία, χωρίς να περιμένει -αρχικα- την πρόκρισή του στους τελικούς του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και τώρα στο Λονδίνο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου