Τα gadget και η τεχνολογία προκαλούν αϋπνία!


Το Αμερικάνικο Ίδρυμα ύπνου υποστηρίζει οτι η τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα ευθύνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις αϋπνίες που μπορεί να έχει ο χρήστης.

Έτσι λοιπόν σε έρευνα που έγινε, περίπου το 95% των ερωτηθέντων μια ώρα πριν πέσουν για ύπνο βλέπουν τηλεόραση ή μιλούν στο κινητό με τα δύο τρίτα από αυτός να υποστηρίζουν ότι ο ύπνος δεν τους φτάνει.


Το Ίδρυμα από την πλευρά του υποστηρίζει οτι, όσοι βλέπουν τηλεόραση ή τσεκάρουν email και μηνύματα στο κινητό κάθε βράδυ πριν τον κοιμηθούν, επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου τους.

Ο καθηγητής Τσαρλς Σάιζλερ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, δήλωσε πως η έκθεση σε τεχνητό φως πριν τον ύπνο, αυξάνει τα επίπεδα του “συναγερμού” στον οργανισμό και μειώνει την έκκριση μελατονίνης, μιας ορμόνης που ευθύνεται για το ότι μπορούμε και κοιμόμαστε.

Αυτοί που έχουν επηρεαστεί περισσότερο φαίνεται να είναι οι ηλικίες από 46 έως 64, ενώ περίπου το 28% που πάσχουν από αϋπνίες που προκαλούνται από την τηλεόραση ή το κινητό είναι οι ηλικίες από 19-29.

Τέλος ακόμα και τα μικρά παιδιά χαλάνε τον ύπνο τους από την τεχνολογία, αφού ένα ποσοστό 10% αναφέρει πως έχει ξυπνήσει πολλές φορές λόγω ειδοποίησης μηνύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου