Ομογενείς από τον Πόντο οι εκτελεστές του πενταπλού φονικού

Οι δύο ομογενείς από τον Πόντο, σεσημασμένοι κακοποιοί, αναγνωρίστηκαν από διάφορα βίντεο κι από την τεχνολογία.: Την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα, ενός από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα, πιστεύει ότι βρήκε η Αστυνομία που την Τρίτη εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο προσώπων.


Οι ανακριτές έχουν για πρώτη φορά στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία γύρω από τους δράστες, που φαίνεται να ήταν απρόσεχτοι, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια να εξακριβωθεί κατά πόσο βρίσκονται στην Κύπρο ή διέφυγαν στο εξωτερικό.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο ομογενείς από τον Πόντο, σεσημασμένους κακοποιούς, κατά την Αστυνομία, οι κινήσεις των οποίων έχουν καταγραφεί σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Ο ένας ήταν ο εκτελεστής και ο άλλος του παρείχε πληροφόρηση, αλλά και διαφυγή.

Οι ανακριτές προχώρησαν στην αναγνώρισή τους, αφού συγκέντρωσαν αρκετά στοιχεία γύρω από τα πρόσωπά τους.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες είχαν εμφανιστεί στην ίδια περιοχή και το προηγούμενο βράδυ, προφανώς για αναγνώριση και παρακολούθηση. Επίσης, από διάφορα βίντεο φαίνονται δύο πρόσωπα να κινούνται ύποπτα, σε κάποια στιγμή ο εκτελεστής να δέχεται ένα τηλεφώνημα και στη συνέχεια να κατευθύνεται στην περιοχή όπου έστησε την ενέδρα.

Άλλο βίντεο τον δείχνει στη συνέχεια μόλις «καθάρισε» τους πέντε, να αλλάζει μπλούζα και ν’ αρχίζει να τρέχει. Κατά τη διαφυγή του, τού έπεσε το καπέλο που φορούσε με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είχε μακριά μαλλιά. Οι φωτογραφίες τους και το γενετικό υλικό αποστάληκαν σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αναγνωριστούν ως διεθνώς σεσημασμένοι εγκληματίες. Δόθηκαν μάλιστα στις κυπριακές Αρχές τα ονόματά τους και γι’ αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψής τους. 

Στην αναγνώρισή τους συνέβαλε και η τεχνολογία, αφού γενετικό υλικό του δράστη βρέθηκε στους κάλυκες που εντοπίστηκαν στην σκηνή καθώς και σε τρίχες που υπήρχαν στο καπέλο που του έπεσε.

Πέραν αυτών, ευνοϊκή θεωρείται και η ανεύρεση του οχήματος με το οποίο διέφυγαν οι δύο δολοφόνοι, στην περιοχή της Αγίας Νάπας. Το όχημα μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και εξετάζεται επιστημονικά για εντοπισμό τεκμηρίων.

Όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ανακριτές ενδέχεται να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ το κυριότερο, στην περίπτωση που συλληφθούν οι ύποπτοι, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά οι Αρχές να ακουμπήσουν και τους ηθικούς αυτουργούς.

Παρόλο που αυτό περιγράφεται ως δύσκολο εγχείρημα, εντούτοις υπάρχει αισιοδοξία ότι σε κάποια στιγμή και αν όλα κυλήσουν ομαλά, να υπάρξουν στοιχεία που να δείχνουν την κατεύθυνση των σκοτεινών καναλιών που κίνησαν τα νήματα της πολλαπλής στυγερής δολοφονίας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου