"Ο Δράκουλας ΔΕΝ έπινε αίμα! Είχε απλώς κακές δημόσιες σχέσεις!"


"Ο Δράκουλας ΔΕΝ έπινε αίμα! Είχε απλώς κακές δημόσιες σχέσεις και ήταν θύμα προπαγάνδας", υποστηρίζει μεταξύ δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph. Στο πλαίσιο έκθεσης, Dracula - Voivode and Vampire" που διοργανώνεται στο Βουκουρέστι, οι υπεύθυνοι επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη φήμη του Κόμη Δράκουλα, κατά κόσμον Vlad Tepes, που βασίλευσε στη Βλαχία, το 15ο αιώνα. Σύμφωνα με αυτούς, ο πρίγκιπας Vlad, δεν υπήρξε ποτά ένας αιμοδιψής τύραννος, αλλά ένα παρεξηγημένο θύμα κακής προπαγάνδας, οργανωμένης...


από τη Δυτική Ευρώπη. "Ο Vlad Dracula ήταν όντως πολύ σκληρός και βίαιος, ωστόσο, δεν ήταν περισσότερο βίαιος από τους υπόλοιπους πρίγκιπες της εποχής του", υποστηρίζει η Margot Rauch, έφορος του εκθεσιακού χώρου.
Γεννημένος στην πόλη Sighisoara, στην Transylvania, το 1431, ο Vlad βασίλευσε στη Βλαχία, σημερινή επαρχίας της Ρουμανία, μεταξύ 1456 και 1462. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, εκτιμάται ότι θανατώθηκαν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολιτικοί του αντίπαλοι, κοινοί
εγκληματίες και Τούρκοι στρατιώτες, που συνέλαβε και σκότωσε, καρφώνοντάς τους σε ξύλινα μυτερά κοντάρια.
Του καταλογίζουν ακόμη δεκάδες βασανιστήρια, ακρωτηριασμούς μελών του σώματος, πνιγμούς, μέχρι και ψήσιμο πολλών από τους εχθρούς του. Κι όμως η κ. Rauch υποστηρίζει, πως ο φοβερός και τρομερός Δράκουλας ήταν "απλώς θύμα κακής προπαγάνδας".
Οπως εξηγεί μιλώντας στην Telegraph, οι ιστορικές μελέτες, που παρουσιάζονται στην έκθεση, αποδεικνύουν πως οι μύθοι, που σχετίζονται με τον Vlad στην πραγματικότητα υποκινούνταν από τη Δυτική Ευρώπη, που ήθελε να παρουσιάσει την Ανατολική ως πρωτόγονη περιοχή, πηγή του κακού!
Σε μία πάντως από τις γκραβούρες που φιλοξενούνται στην έκθεση, η οποία χρονολογείται από το 1500, εμφανίζεται να απολαμβάνει το γεύμα του υπό τα βλέμματα χλωμιασμένων ανδρών, ενώ άλλοι βρίσκονται γύρω του, με μέλη να κρέμονται από το σώμα τους, καθώς τα κεφάλια τους βράζουν σε καζάνια.
"Είναι ώρα να δούμε το Vlad Dracula από μία διαφορετική οπτική γωνία, σε σχέση με αυτή που έχουμε και μας έχει δώσει το Hollywood," λέει η κ. Rauch.
pyles.tv"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου