Το password του μέλλοντος θα είναι οι κινήσεις των ματιών




Το password του μέλλοντος θα είναι οι κινήσεις των ματιώνΤο έχουμε δει σε αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει...


υπολογιστές και πόρτες και ανοίγουν με τις κινήσεις των ματιών. 



Γι αυτό η επιστημονική ομάδα του Texas State University-San Marcus αναπτύσσει ένα σύστημα ξεκλειδώματος του υπολογιστή το οποίο θα βασίζεται στις κινήσεις των ματιών μας.



Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι κοιτάζουν διαφορετικά μία φωτογραφία και εστιάζουν σε διαφορετικά σημεία με ξεχωριστή συχνότητα. 



Εκμεταλλευόμενοι αυτή την απόδειξη, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι για το νέο τους σύστημα και εκτιμούν ότι η τεχνολογία τους, η οποία θα είναι έτοιμη σε 1 με 3 χρόνια, θα είναι ταχύτερη και ακριβέστερη σε σχέση ,ε τις προηγούμενες. 



Συγκεκριμένα, παλαιότερες προσπάθειες απέτυχαν επειδή δεν περιείχαν το στοιχείο της κίνησης και το σύστημα μπορούσε εύκολα να ξεγελαστεί με την τοποθέτηση φωτογραφιών στην κάμερα.



Ακόμη, οι επιστήμονες επιθυμούν να κάνουν ακόμα πιο αξιόπιστο το σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, το οποίο χρησιμοποιείται σε κάποια αεροδρόμια, εντάσσοντας και την κίνηση του ματιού στο σύστημα. 


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου