Επαναφέρετε τη λάμψη των χειλιών


Τι να κάνετε εάν η νικοτίνη έχει «χαλάσει» το φυσικό τους χρώμα

Επαναφέρετε τη λάμψη των χειλιώνΌλοι γνωρίζουν τις βλαβερές συνέπειες που έχει το τσιγάρο στην υγεία μας. Πέρα από αυτές όμως έχει και άλλες... αισθητικής φύσεως συνέπειες που απασχολούν όλους, κυρίως τις γυναίκες. Μια από αυτές είναι το χρώμα στα χείλη.

Τα χείλη των καπνιστών συχνά φαίνονται σκουρόχρωμα λόγω της νικοτίνης και της πίσσας που εισπνέουν, με αποτέλεσμα το φυσικό χρώμα να «χαλάει» και τα χείλη να αποχρωματίζονται.

Ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει το χρώμα στα χείλη, είναι να σταματήσει κανείς το κάπνισμα. Αν αυτό δεν είναι στα άμεσα σχέδια, διαβάστε κάποιες λύσεις που ίσως βοηθήσουν.

Χυμός λεμόνι: Ο χυμός από λεμόνι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά συστατικά που μπορεί να μειώσει τη σκούρα απόχρωση στα χείλη των καπνιστών. Απλά, κόβετε μια φέτα λεμόνι, την τρίβετε στα χείλη κάθε μέρα και κάνετε μασάζ για 4-5 λεπτά. Ξεπλένετε με νερό και απλώνετε ενυδατικό κραγιόν για να ενυδατώσετε τα χείλη.

Ανακατέψτε χυμό από λεμόνι με μέλι και απλώστε το μείγμα στα χείλη σας πριν πάτε για ύπνο. Είναι ένας εύκολος τρόπος για σταδιακή αλλαγή στο χρώμα των χειλιών.

Κάνετε μασάζ στα χείλη με αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας και αφήστε το στα χείλη όλο το βράδυ. Δεν θα ενυδατωθούν απλώς τα χείλη σας αλλά η συγκεκριμένη συνταγή θα βοηθήσει να επανέλθει το ροζ χρώμα.

Γλυκερίνη: Ανακατέψτε μια ποσότητα γλυκερίνης με μέλι και αφήστε το μείγμα στα χείλη σας για 15 λεπτά.

Λιώστε μια ώριμη μπανάνα, προσθέστε χυμό λεμόνι και μέλι. Απλώστε καθημερινά αυτό το μείγμα στα χείλη και σταδιακά οι σκουρόχρωμοι λεκέδες στα χείλη θα εξαφανιστούν.

Αφήστε αμύγδαλα μέσα σε νερό όλη τη νύχτα για να μουλιάσουν. Το πρωί λιώστε τα ώστε να γίνουν κρέμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες μέλι, λίγο γιαούρτι και αλείψτε το μείγμα στα χείλη. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το με γάλα και στη συνέχεια με νερό.

Ο χυμός από φράουλα ή ρόδι θεωρείται εξαιρετικός για να επαναφέρει το ροδαλό χρώμα στα χείλη. Κάνετε μασάζ και αφήστε το χυμό να δράσει για 20 λεπτά. Πλύνετε τα χείλη με κρύο νερό και απλώστε γλυκερίνη για ενυδάτωση.

Μην αφήνετε ποτέ τα χείλη αφυδατωμένα. Δείχνουν ακόμα πιο σκούρα και ξεφλουδισμένα. Κάθε βράδυ να απλώνετε ενυδατικό χειλιών, γάλα ή γλυκερίνη πριν από τον ύπνο.

Πίνετε πολύ νερό, και αποφύγετε να σαλιώνετε τα χείλη σας καθώς το σάλιο τα ξηραίνει και τα κάνει να δείχνουν πιο άτονα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου