Μέλισσες έτρωγαν ζαχαρωτά και έκαναν μπλε και πράσινο μέλι!



 Αντί να αναζητούν λουλούδια, τρέφονταν από τα απόβλητα εργοστασίου που...





παρασκευάζει πολύχρωμες καραμέλες 



Οι μέλισσες στο Ριμποβίλ της βορειοανατολικής Γαλλίας έφτιαξαν μέλι με μπλε και πράσινες αποχρώσεις (φωτογραφία αρχείου)

Αδυναμία στα... ζαχαρωτά είχαν οι μέλισσες στο Ριμποβίλ της βορειοανατολικής Γαλλίας, που παρήγαν μέλι με πράσινες και μπλε αποχρώσεις.

Οι μελισσοπαραγωγοί της περιοχής είχαν μείνει άφωνοι διαπιστώνοντας ότι οι μέλισσες επέστρεφαν στις κυψέλες τους μεταφέροντας άγνωστες πολύχρωμες ουσίες που επηρέαζαν το χρώμα του μελιού.

Ιδιαίτερα θορυβημένοι από το γεγονός ότι αυτό το μέλι ήταν αδύνατον να πουληθεί, άρχισαν να παρακολουθούν τα σμήνη των μελισσών για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τελικά αντελήφθησαν ότι οι μέλισσες, αντί να αναζητούν λουλούδια, ως είθισται, κατευθύνονταν προς εργοστάσιο διαχείρισης των αποβλήτων της Mars, εταιρείας που παρασκευάζει τις πολύχρωμες καραμέλες με επικάλυψη ζάχαρης M&Ms.

Το εργοστάσιο βρίσκεται πολύ κοντά στα μελίσσια και οι μέλισσες είχαν βρει πρόσβαση στα υπολείμματα των χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τον χρωματισμό των ζαχαρωτών. Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για το συμβάν και αποφάσισε να καλύψει καλύτερα τα υλικά που χρησιμοποιεί. «Διαπιστώσαμε το πρόβλημα ταυτόχρονα με τους μελισσοκόμους και ξεκινήσαμε άμεσα τη διαδικασία για να θέσουμε τέλος σε αυτό» εξήγησε ο εκπρόσωπος της Agrivalor, που διαχειρίζεται τα απόβλητα του εργοστασίου της Mars.

Δεσμεύτηκε, δε, ότι η εταιρεία θα καθαρίσει όλα τα δοχεία και θα αποθηκεύει στο εξής τα υπολείμματα σε αεροστεγείς κάδους.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου