Της αφαίρεσαν το στομάχι για να ζήσει!




Η ιστορία της 18χρονης που κινδύνεψε πίνοντας
κοκτέιλ με υγρό άζωτο
Σε επέμβαση αφαίρεσης στομάχου υποβλήθηκε μία 18χρονη από τη Βρετανία προκειμένου να σωθεί η ζωή της καθώς είχε πιεί κοκτέιλ στο οποίο χρησιμοποιείται υγρό άζωτο.

Η Gaby Scanlon γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της σε μπαρ του Lancaster. Εκεί ήπιε το συγκεκριμένο κοκτέιλ και άρχισε στη συνέχεια να μην μπορεί να ανασάνει.

Ο πόνος στο στομάχι της έγινε αφόρητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί διάτρηση στομάχου. Οι γιατροί την υπέβαλαν σε επείγουσα επέμβαση για να αφαιρέσουν το στομάχι της και να σώσουν τη ζωή της.

Πλέον η 18χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η διοίκηση του μπαρ όπου κατέρρευσε η Scanlon ανακοίνωσε πως ανησυχεί πολύ με την υπόθεση της 18χρονης και πως απευθύνει ευχές ανάρρωσης στην ίδια και την οικογένειά της.

Τον περασμένο μήνα στη σελίδα του μπαρ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε το κοκτέιλ «Pornstar Martini» το οποίο περιέχει υγρό άζωτο και κοστίζει 8,95 λίρες (11 ευρώ).

Πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, το μπαρ δεν σερβίρει πια κοκτέιλ που να περιέχουν υγρό άζωτο.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, το υγρό άζωτο, που εξατμίζεται στους -196 βαθμούς Κελσίου, χρησιμοποιείται ευρέως για την άμεση ψύξη φαγητών και ποτών ή για τη δημιουργία ατμού.

Ωστόσο όταν κάποιος το καταπίνει, το υγρό άζωτο μπορεί να παγώσει τμήματα της στοματικής κοιλότητας, του λαιμού ή του στομάχου, να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα και να καταστρέψει τους ιστούς.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου