Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμοΈζησε τη Ρωσική Επανάσταση και βίωσε την ιστορία πάνω από ενός αιώνα...



Η γυναίκα από τη Γεωργία που υποστήριζε πως ήταν ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 132 ετών.



Τα χαρτιά της Antisa Khvichava- από τη σοβιετική εποχή- γράφουν πως γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1880, ωστόσο η ηλικία της αμφισβητήθηκε και δεν αποδείχθηκε ποτέ.



Η γυναίκα, που ζούσε με τον 42χρονο εγγονός της, αποσύρθηκε από τη δουλειά της- δούλευε στη συλλογή τσαγιού και καλαμποκιού- το 1965, σε ηλικία 85 ετών.



Λέγεται πως είχε 12 εγγόνια, 18 δισέγγονα και τέσσερα τρισέγγονα και η μακροζωία της αποδίδεται στην κατανάλωση μικρής ποσότητας ντόπιου μπράντι κάθε μέρα.



Ο 72χρονος γιος της γεννήθηκε όταν εκείνη ήταν 60 ετών ενώ σύμφωνα με την ίδια είχε άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, τα οποία πέθαναν από την πείνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Πάντως, Ρώσοι αξιωματούχοι, γείτονες και φίλοι της Khvichava στήριζαν τον ισχυρισμό της για την ηλικία της κι έλεγαν πως όντως ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.



Το πιστοποιητικό γεννήσεώς της είχε χαθεί στις επαναστάσεις και τον πόλεμο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ αλλά είχε τα δύο έγγραφα της σοβιετικής εποχής που πιστοποιούσαν την ηλικία της.



Την τελευταία δεκαετία περπατούσε με δυσκολία, περνούσε πολλές ώρες στο κρεβάτι και λόγω των παραμορφωμένων της δακτύλων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλέξιμο. Ωστόσο δεν είχε χάσει καθόλου την οξύνοιά της.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου