Το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο ήταν βαρέλι!



Το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο ήταν βαρέλι!


Το πρώτο υποβρύχιο εμφανίστηκε στη Ρωσία την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, το 1721...







Ο Yefim Nikonov είναι αυτός που κατασκεύασε το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο. «ένα κρυφό σκάφος», όπως αναφερόταν, γράφουν ρωσικά σάιτ.Το υποβρύχιο δοκιμάστηκε με την παρουσία του ίδιου του αυτοκράτορα όχι πολύ μακριά από την Αγία Πετρούπολη, στην περιοχή όπου εμφανίστηκε μια νέα πόλη - Sestroretsk η οποία σήμερα είναι ένα μεγάλο θέρετρο.



Ο Yefim Nikonov γεννήθηκε στο χωριό Pokrovskoye-Rubtsov, στη Μόσχα. Το 1718, υπέβαλε αίτηση στον Τσάρο Πέτρο Α .Το 1720-1721 με εντολή του Πέτρου Α 'κατασκεύασε το πρώτο μοντέλο, και στη συνέχεια, το 1721-1724, αντίστοιχα, ολοκλήρωσε ένα πλήρους μεγέθους υποβρύχιο "Потаённого судна", το οποίο έγινε το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο.



Για την κατασκευή του "κρυμμένου καραβιού" χρησιμοποιήθηκαν ταινίες σιδήρου, φύλλα χαλκού, δέρμα και άλλα υλικά.



Ο Nikonov ήταν ο διοικητής του πληρώματος τεσσάρων (σύμφωνα με άλλες πηγές - οκτώ) ατόμων υπό τη διαχείρισή του για να δοκιμάσει την κατάδυση.

Οι πρώτες δοκιμές του πλοίου έγιναν με την παρουσία του Πέτρου Α ', το φθινόπωρο του 1724 και τελείωσαν με ατύχημα, όταν χτύπησε το κάτω μέρος του πυθμένα του πλοίου.



Την άνοιξη του 1725 το πλοίο ξεκίνησε δοκιμές μετά την επισκευή, αλλά η ανακάλυψη ροής νερού δεν επιτρέψαν την κατάδυση.

Μετά το θάνατο του Πέτρου, είχαν πέσει σε δυσμένεια. Το 1728, ουσιαστικά εξορίστηκε στο ναυπηγείο Αστραχάν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου