Σάλος από τα ουρητήρια σε σχήμα γυναικείου στόματος





Ένα πολυτελές νέο 
γαλλικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει δύο ουρητήρια που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να θυμίζουν ένα γυναικείο στόμα με κραγιόν ζητώντας συγγνώμη για τυχόν προσβολή.
Το Ananas Bar και Brasserie ανακοίνωσε ότι τα ουρητήρια σε σχήμα ανοιχτού γυναικείου στόματος με κατακόκκινα χείλη είναι "μια ευρωπαϊκή κατασκευή της ολλανδής καλλιτέχνιδας Μάικε βαν Σίτζντελ, η οποία χρησιμοποιείται συχνά".

"Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη αν προσβάλαμε κάποιον. Σήμερα θα τα αφαιρέσουμε", ανέφερε σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του εστιατορίου.

Το ακριβό εστιατόριο άνοιξε πριν από τρεις εβδομάδες. Η πρώην πολιτική σύμβουλος, συγγραφέας και φεμινίστρια Αν Σάμερς είπε ότι η κατασκευή είναι προσβλητική. "Ο μισογυνισμός είναι πολύ διαδεδομένος και αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα μισογυνισμού", σχολίασε.

Η Αυστραλία βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικού διαλόγου για τον σεξισμό μετά την κίνηση της Τζούλια Γκίλαρντ, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας, η οποία τυχαίνει να είναι ανύπανδρη, να κατηγορήσει για μισογυνισμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου