Είστε φαλακρός; Τότε έχουμε ευχάριστα νέα για εσάς



Ψάχνετε δουλειά αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε; 
Τότε δοκιμάστε να ξυρίσετε το κεφάλι σας. Και αυτό γιατί, όπως έδειξε νέα επιστημονική μελέτη της Σχολής Επιχειρήσεων Wharton του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται από τους άλλους πιο κυριαρχικοί τύποι, πιο αθλητικοί και γενικά πιο ηγετικές προσωπικότητες, μ’ αποτέλεσμα να βελτιώνουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας «Social Psychological and Personality Science», το παράδοξο είναι ότι ενώ, συνήθως, οι άνδρες που δεν έχουν πολλά μαλλιά έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν με τον τελείως αντίθετο τρόπο.

Τα πειράματα, στα οποία οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες ανδρών με ή χωρίς μαλλιά. Οι απαντήσεις έδειξαν ότι οι απολύτως φαλακροί άνδρεςβαθμολογούνται από τους άλλους ως πιο αρρενωποί και δυνατοί από τους υπόλοιπους άνδρες και μάλιστα ψηλότεροι (κατά περίπου δυόμισι εκατοστά) από το πραγματικό ύψος τους.

Ακόμα οι τελείως φαλακροί θεωρούνται ικανοί να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή και εξουσία στους γύρω τους.

Υπάρχει πάντως και μια αρνητική πλευρά. Οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια αξιολογούνταιλιγότερο ελκυστικοί και πιο μεγάλοι σε ηλικία (αν και ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, οι τελείως φαλακροί υπερτερούν σε σχέση με όσους άνδρες έχουν αραιά μαλλιά).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου