Έκανε τον λιπόθυμο για να διακοπεί ο αγώνας [photos+video]




Στο ποδόσφαιρο το βλέπουμε συχνά
, αποτελεί δε ακόμη και αντικείμενο προπόνησης. Ο παίκτης βουτά πειστικά στην μικρή περιοχή για να δώσει ο διαιτητής το πέναλτι. 

Τώρα το φαινόμενο επεκτείνεται και στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Η απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε σε αγώνα 250 και 300 κ.εκ. στην Βραζιλία όπου η έμπνευση του οδηγού δεν έχει προηγούμενο.

Η πίστα στην Bandeira Vermelha γλιστρά πολύ, λίμνες έχουν δημιουργηθεί και ισχύει το «όποιος μείνει όρθιος κερδίζει»…Λίγους γύρους μετά την εκκίνηση ο Βραζιλιάνος αναβάτης Marlinton Teixeira dos Reis, σε μία στροφή της πίστας γλιστρά και πέφτει, χωρίς όμως να πάθει το παραμικρό. 

Σηκώνεται αμέσως και προσπαθεί να ξαναμπεί στον αγώνα, όταν όμως διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να βάλει μπροστά τη μοτοσυκλέτα του, εφαρμόζει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης: Τρέχει στο εσωτερικό της στροφής (μην πέσει και κανένας επάνω του) πέφτει κάτω και κάνει τον τραυματία – λιπόθυμο. 

Η κόκκινη σημαία πέφτει, ο αγώνας διακόπτεται, γίνεται ο χαμός, συναθλητές στου σταματάνε να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και όλα αυτά υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο ίδιος πάντως όσο μαζευόταν ο κόσμος, τόσο περισσότερο «λιποθυμούσε».

Ο αθεόφοβος δεν ήξερε όμως ότι το σκηνικό κατέγραφε ο κάμεραμαν που «έμεινε» στην εξέλιξη της ιστορίας καθώς και ο ίδιος δεν θα πίστευε στα μάτια του. Τα πλάνα αποκάλυψαν την θεατρική παράσταση σε όλη της την έκταση και το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός να δεχτεί έναν ετήσιο αποκλεισμό από τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα…

Η κουτοπονηριά του πάντως μπορεί να μην τον βοήθησε στον αγώνα, του εξασφάλισε όμως παγκόσμια προβολή. Δείτε το video με τον απίστευτο οδηγό. 









Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου