KΡΗΤΗ: Η καρδιά του νεκρού γιου του... επέστρεψε στο σπίτι!



Η καρδιά του νεκρού γιου του ... επέστρεψε στο σπίτι!
Σε αυτές τις γκρίζες μέρες που διανύουμε, 
έχουμε όσο ποτέ ανάγκη από ιστορίες αγάπης...






και κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχουμε ανάγκη από καλά πρότυπα που μας γεμίζουν με ελπίδα και αισιοδοξία. Μια τέτοια, είναι η ιστορία των οικογενειών Κουταλώνη και Μαγγίνα.



Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ πριν από δύο χρόνια στα Χανιά, όταν ο ένας γιος της οικογένειας Κουταλώνη πέθανε σε ηλικία 28 ετών σε τροχαίο. Οι γονείς του άτυχου νερού σε μία τόσο δύσκολη για αυτούς στιγμή φάνηκαν δυνατοί και γενναιόδωροι. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του Νικόλα τους.



Το Σύστημα Υγείας τους υποχρέωσε να στείλουν οι ίδιοι το δείγμα αίματος για ανάλυση στην Αθήνα... Ο εφιάλτης τους δεν είχε τέλος.



Από την άλλη ο 52χρονος Δημήτρης Μαγγίνας είχε καρδιακή ανεπάρκεια λόγω ενός πρόωρου εμφράγματος που έπαθε σε ηλικία μόλις 29 ετών! Η θεραπευτική αγωγή του κράτησε ως το 2007, όταν άρχισαν εκ νέου τα προβλήματα. Το μπαϊπάς στο οποίο υποβλήθηκε δεν βοήθησε και ο πόνος συνεχιζόταν. Μέχρι που μια μέρα, πρήστηκε ολόκληρος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.



Στο Ωνάσειο του είχαν πει: «Κύριε Μαγγίνα είστε πολύ άρρωστος αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε». Έτσι στις 8 Ιούνιου μπήκε στην υποστήριξη καρδιάς. Για 25 μήνες κουβαλούσε πάνω του το βαλιτσάκι με την μηχανική του καρδιά, περιμένοντας καρτερικά το κατάλληλα μόσχευμα.



Στα μέσα Ιούλιου του 2010 αυτές οι δύο οικογένειες «συναντιούνται».



Η Ομάδα Συντονισμού του Ωνασείου τηλεφώνησε και τους είπε πως «βρέθηκε δότης». Το αίμα του Νικόλα είχε ελεγχθεί και ήταν συμβατό. Η μεταμόσχευση έγινε στις 28 Ιουλίου. «Από την στιγμή που συνήλθα ήθελα να βρω αυτούς τους ανθρώπους να τους πω ένα ευχαριστώ» δήλωσε ο κ. Μαγγίνας. Και ο πατέρας του αδικοχαμένου Νικόλα έκανε τις ίδιες σκέψεις.



Μια μέρα που ο Δημήτρης κοιτούσε τηλεόραση είδε σε μια εκπομπή για δωρεές οργάνων έναν μαυροφορεμένο άντρα. Αμέσως κατάλαβε. Σημείωσε το όνομα, έψαξε και βρήκε τηλέφωνα.



Από την πρώτη στιγμή που οι δύο άντρες συναντήθηκαν, αισθάνθηκαν έναν ιδιότυπο δεσμό μεταξύ τους ενώ έγιναν πολύ καλοί φίλοι!



«Στο στήθος αυτού του ανθρώπου χτυπάει η καρδιά του παιδιού μου. Ξέρεις τι είναι να ξαναγυρίζει του παιδιού μου η καρδιά και να χτυπάει σπίτι μου;» λέει ο κύριος Κουταλώνης.


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου