Σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στον Internet Explorer



  • 0
     
image357 Σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στον Internet Explorer
 
Η εταιρεία Rapid7 προειδοποιεί πως ένα νέο κακόβουλο πρόγραμμα στοχεύει συστήματα που τρέχουν τον Internet Explorer στα Windows XP, Windows Vista και Windows 7.
Το zero-day exploit χρησιμοποιεί τρύπες ασφαλείας στον browser προκειμένου να μολύνει τους χρήστες όταν αυτοί συνδεθούν σε μια μολυσμένη ιστοσελίδα.

Αυτό σημαίνει πως χρήστες που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer μπορούν να εκθέσουν τον υπολογιστή τους σε κίνδυνο με μια απλή επίσκεψη, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσουν κάποιο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter για τους χρήστες του Internet Explorer, το 41% των χρηστών του internet στην Βόρεια Αμερική και το 32% σε όλον τον κόσμο διατρέχουν κίνδυνο.
«Γνωρίζουμε για στοχευμένες επιθέσεις που πιθανώς επηρεάζουν κάποιους χρήστες του Internet Explorer» δήλωσε ο Yunsun Wee, διευθυντής του τμήματος Αξιόπιστης Πληροφορικής της Microsoft για να συμπληρώσει πως «επιβεβαιώνουμε πως ο Internet Explorer 10 δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Συνεχίζουμε να διερευνούμε το θέμα και θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες αν χρειαστεί».
Όσοι χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, αναφέρε το Rapid 7 θα πρέπει να αναβαθμίσουν στον Internet Explorer 10, μια preview έκδοση προτού χρησιμοποιήσουν ξανά το internet.
image358 Σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε στον Internet Explorer

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου