Πως να μείνετε ξύπνιοι το βράδυ χωρίς καφέ!




Πρόκειται να ξενυχτήσετε το βράδυ και απεχθάνεστε τον καφέ; ...







Δείτε σε αυτό το άρθρο τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τα καταφέρετε εξίσου καλά!



Για όλους μας, σε κάποιες φάσεις της ζωής μας, είναι πολύ σημαντικό να ξενυχτήσουμε μερικά βράδια, ώστε να ανταποκριθούμε σε κάποιες υποχρεώσεις.



Πολλοί από εμάς, υιοθετούνε τον καφέ μιας και είναι μία πολύ καλή λύση.



Όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που μπορούνε να μας βοηθήσουνε να μείνουμε ξάγρυπνοι το βράδυ.



Αν λοιπόν, θέλετε να μείνετε ξύπνιοι χωρίς καφέ, δοκιμάστε τα εξής:



1) Απλώστε το κορμί σας στο κρεβάτι και κάντε έναν γρήγορο ύπνο 10-15 λεπτά! Όχι παραπάνω και μην αφεθείτε!



2) Αθληθείτε! Καλά, δεν λέμε να πάτε και γυμναστήριο ή να γυμναστείτε κανονικά, αλλά βγείτε για ένα γρήγορο τρέξιμο για λίγη ώρα, ή κάντε μερικές κάμψεις - κοιλιακούς, κλπ. Γενικά κάντε κάτι με ένταση. Έτσι θα αναζωογονηθείτε, θα ξυπνήσετε και θα έχετε ενέργεια να μείνετε ξύπνιοι το βράδυ.



3) Φροντίστε τη διατροφή σας. Αν πρόκειται να ξενυχτήσετε, φροντίστε μέσα στη μέρα να τρώτε μικρά και υγιεινά γεύματα και να πίνετε πολύ νερό. Επίσης, αν φάτε ένα φρούτο με άδειο στομάχι (λίγο - με μέτρο κι όχι να χορτάσετε!) ή ένα γλυκάκι, θα σας δώσει ενέργεια να συνεχίσετε.



4) Κάντε ένα μπανάκι, όχι όμως ιδιαίτερα ζεστό! Αν δεν είναι εφικτό το μπανάκι, απλά βρέξτε το πρόσωπό σας με κρύο νεράκι. Αυτό θα σας τσιτώσει.



5) Κατά το ξενύχτι σας, κάντε από πριν ένα πρόγραμμα ώστε να έχει "ποικιλία". Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι να εναλλάσσετε δραστηριότητες στο αντικείμενο που ασχολείστε, ώστε να μην αφήσετε το μυαλό σας να πίξει. Πιο απλά, αν κουραστεί ο εγκέφαλός σας με αυτό που ασχολείστε, μην το πιέσετε και τον αφήσετε να γίνει "λαπάς". Περάστε σε κάτι άλλο!



6) Κάντε διαλλειματάκια, δεν είναι κακό, αλλά φυσικά μην το παρακάνετε. Ένα διάλλειμα, ένας μικρός περίπατος ή έστω και η χαλαρή ενασχόληση με κάτι άλλο όπως πχ μία χαλαρή βολτίτσα στο coolweb.gr :), θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε την εργασία που σας στερεί από τον πολύτιμο ύπνο σας.



7) Το νερό είναι ένας ακόμα σύμμαχός σας! Να έχετε δίπλα σας ένα μπουκάλι και με το παραμικρό, πιείτε λιγάκι! Να είστε πάντα εντελώς ξεδίψαστοι! Σε τέτοιες περιπτώσεις, μην προχωράτε διψασμένοι, δεν θα σας βοηθήσει...



Αυτά είναι λίγα απλά κολπάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να παραμείνετε ξύπνιοι. Υπόψιν όμως ότι δεν θα λειτουργήσουν όλα σε όλους.



Επίσης, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός και ο εγκέφαλός μας, μπορεί κάποια από αυτά να μας κρατήσουν ξύπνιους το βράδυ κάποιες φορές, και κάποιες άλλες να μη βοηθήσουν καθόλου.



Οπότε, έχετε στο νου σας τα παραπάνω, και όταν θέλετε να μείνετε ξάγρυπνοι το βράδυ χωρίς καφέ, δοκιμάστε κάποια από αυτά!



Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο! :)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου