Πως να καταλάβεις αν είναι η “μία και η μοναδική” !








Εμείς οι γυναίκες είμαστε νεραϊδοπαρμένες και δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε «Τον Εναν».

Βλέπουμε όνειρα με λευκά τούλια και ροζ κουφέτα με γέμιση σοκολάτα αμέσως μετά από ένα καλό ραντεβού. Είμαστε πιστές -όσον αφορά τη θεωρία- στους κανόνες που καθορίζουν τον «τύπο» που μας αρέσει, ενώ στην πράξη ερωτευόμαστε ξανά και ξανά τον άντρα που έχει την ίδια συμπεριφορά με τον τελευταίο πολυγαμικό σκύλο της Γης.


Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, μπορούμε να σου πούμε ποια γυναίκα είναι για σένα και ποια θα σε στείλει στον πάτο του πιο βρώμικου μπαρ να κλαις τον πόνο σου - το έχουμε στο DNA μας. Οι λεπτομέρειες δε είναι η ειδικότητά μας. Διάβασε την παρακάτω λίστα και πρόσεξε: σε περίπτωση που τρεις περιγραφές κάτι σου θυμίζουν, Ο.Κ., μπορείς να τη συγχωρέσεις - προσποιήσου ότι δεν τις διάβασες. Στις τέσσερις περιγραφές πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς και να βλέπεις πέρα από την εμφάνιση J. Lo, ε, και στις πέντε θα με αναγκάσεις να σου στείλω ηχητικό μήνυμα που θα λέει: «Σου τα έλεγα εγώ».


Είσαι το κέντρο του κόσμου της;
Μπορεί να σε κολακεύει το γεγονός ότι όσα την αφορούν περιστρέφονται γύρω από σένα, κυρίως αν η προηγούμενη σου είχε σερβίρει μία καυτή χυλόπιτα, αλλά θα σε κουράσει πολύ γρήγορα – κι αυτό θα το καταλάβεις όταν θα σε πάρει τέσσερις φορές τηλέφωνο στη δουλειά σου για να σου πει ότι σε αγαπάει και να της πεις ότι πνίγεσαι.
Είναι η μία αν… έχει τουλάχιστον ένα χόμπι ή ένα ενδιαφέρον με το οποίο είναι παθιασμένη. Αν, δηλαδή, μπορεί να περάσει καλά χωρίς να σε έχει δίπλα της. Αν έχει το χρόνο με τις φίλες της, να ξέρεις ότι δεν θα φρικάρει το βράδυ που θα πας για μπύρες στα Hooters με τους τσιμπητούς.


Σε έχει κεράσει ποτέ;
Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν πληρώσει ποτέ στη ζωή τους όταν συνοδεύονται – άσε που θεωρούν υποχρέωση του άντρα να στέκεται απίκο και να μην κάνει φασαρία όταν περπατά τη στιγμή που εκείνες βλέπουν Desperate Housewives στο DVD. Τζιζ κακά.
Είναι η μία αν… της αρέσει να βάζει μερικές φορές το χέρι στην τσέπη για να σε κεράσει φαγητό ή ποτό. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είναι υπέρμαχος της ισονομίας στη σχέση και δεν πετάει ο νους της και μαζί και το σασμάν της.


Γυμνάζεται ακόμη;
Αν έχει ακόμη το κύπελλο του τένις που κέρδισε σε αγώνες όταν πήγαινε Γ’ γυμνασίου στο γραφείο της (το βλέπει και καμαρώνει κάθε μέρα) και αν συνεχίζει να ντύνεται με σπορ ρούχα και να πηγαίνει για πρωινό και βραδινό τρέξιμο στο διπλανό παρκάκι, τότε είναι σίγουρο ότι ο κώλος που λάτρεψες και τα πόδια που εκτίμησες δεν θα χαθούν ποτέ από το οπτικό σου πεδίο. Μπορεί όμως άνετα να χαθείς εσύ από το δικό της, γιατί θα έχει γνωρίσει άλλον τύπο στο παρκάκι. Αν είναι η γυναίκα που γράφεται γυμναστήριο κάθε Απρίλιο και κάνει όποια χημική δίαιτα βρεθεί μπροστά της για να χάσει 10 κιλά σε 5 μέρες, κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, υπάρχει και μία άλλη φυλή: αυτή που τρέφεται με ένα κριτσίνι το μεσημέρι και με ένα μαρουλόφυλλο το βράδυ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, της φτιάχνεις ένα σάντουιτς με διπλό τυρί, μπιφτέκι, μανιτάρια, πατάτες τηγανητές και μαγιονέζα, της δίνεις ένα φιλί και τη στέλνεις για ύπνο. Μια και καλή.
Είναι η μία αν… γυμνάζεται 30 λεπτά τη μέρα και προσέχει -χωρίς υστερία- τη διατροφή της. Ενα απλό, δραστήριο lifestyle είναι πάντα καλύτερο από τις ακρότητες.


Σου έχει κάνει ποτέ έκπληξη;
Σου έχει κάνει δώρο χωρίς να υπάρχει λόγος; Μπορεί να σου ακούγεται εξωγήινο, αλλά, Ο.Κ., δεν εννοούμε κιόλας ένα μαξιλάρι με κέντημα «Εγώ + Εσύ = Για πάντα ΜΑΖΙ» (βέβαια, αν για έκπληξη γενεθλίων σου κάνει μία γιγαντιαία τούρτα που από μέσα ξεπροβάλλει εκείνη γαρνιρισμένη με σαντιγί, δεν το συζητάμε, είναι η γυναίκα της ζωής σου και την κρατάς). Μιλάμε για μικρά πράγματα, που δείχνουν ότι σε σκέφτεται και της αρέσει η ιδέα να σε φροντίζει.
Είναι η μία αν… προσέξει ότι έχεις ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος και σου αγοράσει, όταν δίνετε ραντεβού σπίτι της κι εκείνη σου μαγειρεύει ενώ ένα μπουκάλι λευκό κρασί σε περιμένει στο στρωμένο τραπέζι του μπαλκονιού της, όταν είναι αυτή που κάνει την πρώτη κίνηση για σεξ.


Μισεί τη δουλειά της;
Εχω ένα φίλο, τον Γιάννη, που για λίγους μήνες έβγαινε με μία γυναίκα, η οποία συνεχώς γκρίνιαζε για τη δουλειά της. Αφού ξεπέρασε το μεγάλο μπούστο της και κατάλαβε ότι κάνει το ίδιο κρεβάτι με όλες όσες έχει πάει συνειδητοποίησε ότι «όλη αυτή η μιζέρια γύρω από το επάγγελμά της ήταν απλώς δικαιολογία για να μην προχωρήσει μπροστά και να βελτιώσει την κατάσταση». Δεν μπορούσε να πάρει ευθύνες ακόμα κι αν αυτές ήταν για το καλό της, οπότε είχε γαντζωθεί πάνω από τον Γιαννάκη. Κατάλαβες;
Είναι η μία αν… και δεν κάνει ακόμη τη δουλειά των ονείρων της, έχει τρόπο και σχέδιο να πετύχει το στόχο της

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου