Το διπλό κρεβάτι βλάπτει σοβαρά... τον άνδρα!




Η κοινή λογική λέει ότι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι
δεν μπορεί παρά να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι. Μάλιστα, το να εγκαταλείψει κανείς το συζυγικό κρεβάτι θεωρείται αδιαφορία και υποδηλώνει προβλήματα στη...

σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Μια νέα έρευνα όμως έρχεται να ανατρέψει την κοινή αντίληψη, ενώ οι επιστήμονες συστήνουν ανεπιφύλακτα στους άνδρες να κοιμούνται χώρια από τις γυναίκες τους!



Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, οι πνευματικές ικανότητες και οι επαγγελματικές αποδόσεις ενός άνδρα επηρεάζονται αρνητικά όταν μοιράζεται το κρεβάτι του με οποιαδήποτε γυναίκα.



Ανεξάρτητα από το αν πριν τον ύπνο έχει ερωτική επαφή ή όχι, ο “συγκάτοικος επί του κρεβατιού” φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πιστεύαμε τόσα χρόνια.



Αντίθετα, η παρουσία ενός άνδρα στο κρεβάτι, βοηθά τις γυναίκες να κοιμούνται πιο βαθιά και πιο ήρεμα.



Βράδια αϋπνίας

Στην έρευνα πήραν μέρος οχτώ ανύπαντρα ζευγάρια, χωρίς παιδιά, ηλικίας περίπου 20 χρονών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Gerhard Kloesch. Από το κάθε ζευγάρι ζητήθηκε να κοιμηθούν δέκα βράδια μαζί και δέκα χωριστά, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια. Η ανθρώπινη συμπεριφορά καταγράφονταν σε μόνιτορ.



Κάθε επόμενη μέρα τα ζευγάρια υποβάλλονταν σε τεστ ελέγχου του επιπέδου των ορμονών άγχους. Αν και οι άνδρες απάντησαν ότι ο ύπνος με τη σύντροφο ήταν περισσότερο ευχάριστος, η απόδοσή τους στα τεστ αποδείχτηκε εξαιρετικά χαμηλή και γρήγορα οι αναλυτές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το να μοιράζεται το κρεβάτι του είναι περισσότερο καταστροφικό για τον ανδρικό οργανισμό.



Αν και αδύναμο, το γυναικείο φύλο παραδέχτηκε ότι ο ύπνος με το σύντροφό τους ήταν πιο βαθύς και αναζωογονητικός, ενώ τα αποτελέσματα του τεστ πιστοποίησαν την ανυπαρξία σχεδόν επιπέδων άγχους. Ωστόσο, οι ίδιες αποκάλυψαν ότι αισθάνονται καλύτερα όταν κοιμούνται μόνες.



Ακόμα και η μνήμη φαίνεται να επηρεάζεται κατά πολύ μετά από έναν διαταραγμένο ή μη ύπνο, καθώς οι γυναίκες θυμούνται περισσότερα όταν δεν μοιράζονται με κανέναν το κρεβάτι τους, σε αντίθεση με τους άνδρες που ανακαλούν στη μνήμη τους περισσότερες πληροφορίες, μετά από ένα… περιπετειώδες, ερωτικό βράδυ.



Ξεχωριστά κρεβάτια

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ύπνου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Surrey Δρ. Neil Stanley “είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να προτιμούν τη μοναξιά στο κρεβάτι τους. Ο ύπνος αποτελεί μία από τις πιο εγωιστικές ανάγκες και είναι απαραίτητος για την καλή σωματική και ψυχική υγεία. Το να μοιράζεσαι αυτή την ανάγκη με κάποιον που κάνει φασαρία, ροχαλίζει ή παίρνει τα σκεπάσματα, δεν είναι και ό, τι καλύτερο”, υπογράμμισε ο ίδιος και πρότεινε “να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια, αν πιστεύετε ότι δεν ξεκουράζεστε με κάποιον άλλο δίπλα σας. Δεν είναι ντροπή”.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου