Η μέση ηλικία ξεκινά στα 55 για τους βρετανούς



  • 0
     
 Η μέση ηλικία ξεκινά στα 55 για τους βρετανούς
Μέχρι πρόσφατα η αρχή της «ώριμης ηλικίας» τοποθετούνταν στα 36
Όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, τόσο αργότερα θεωρείται ότι ξεκινά η μέση ηλικία.


Η μέση ηλικία ξεκινάει πια στα 55 και όχι νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη βρετανική ιστοσελίδα διεύρυνσης γνώσεων Love to Learn, σε 1.000 Βρετανούς άνω των 50 ετών. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι Βρετανοί δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ηλικιωμένους, παρά μόνο όταν φθάνουν στην ηλικία των 70 χρόνων.
Προγενέστερες έρευνες τοποθετούσαν την αρχή της μέσης ηλικίας ακόμη και στα 36 χρόνια, ωστόσο όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τόσο αυτά τα όρια δείχνουν να αλλάζουν. Στη Βρετανία, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν πια περισσότεροι ενήλικες άνω των 65 ετών παρά ανήλικοι κάτω των 16 ετών. Στη νέα έρευνα, ο μέσος όρος της ηλικίας στην οποία τα άτομα θεωρούσαν τον εαυτό τους μεσήλικες ήταν τα 54 χρόνια και 347 ημέρες.
Ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσε ότι η μέση ηλικία δεν ξεκινάει πριν τα 60 χρόνια. Το 19% ωστόσο είπε ότι η ηλικία είναι περισσότερο θέμα του πώς νιώθει κανείς και όχι του πόσο χρόνων είναι στην πραγματικότητα.
Πρόσφατη έρευνα της βρετανικής οργάνωσης Age UK, για το πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τον εαυτό τους σε σχέση με τα ηλικιακά όρια, έδειξε ότι ο μέσος όρος στον οποίο θεωρούσαν ότι ξεκινούσε η μέση ηλικία ήταν τα 62 έτη. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν πότε πιστεύουν ότι τελειώνει η νεότητα, διαπιστώθηκαν μεγάλες αποκλίσεις στις απαντήσεις ανάλογα με τον λαό, αφού οι Σουηδοί απάντησαν στα 34 έτη ενώ οι Έλληνες στα 52. Ο μέσος όρος ήταν τα 40 έτη.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου