16 συμβουλές για τη γρίπη και το κρυολογήμα


Όταν πιάσουν τα κρύα και εμφανιστούν οι πρώτες ιώσεις, να είστε προετοιμασμένοι με κάποια προληπτικά μέτρα
 Δεν μπορείς να αποφύγεις όλα τα κρυολογήματα, αλλά θα είσαι σε θέση να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο της οικογένειας σου.

Ακολουθώντας μερικές από αυτές τις συμβουλές, μπορεί να καταφέρεις να περάσεις την εποχή της γρίπης αλώβητος. Μερικές από αυτές τις συμβουλές αποτελούν κοινή λογική και κάποιες μπορεί να χρειαστούν λίγη περισσότερη προσπάθεια, αλλά η ανταπόδοση μέσω μιας υγιούς οικογένειας σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Η πρόληψη είναι πάντα φθηνότερη από την θεραπεία. Να πλένεις τα χέρια σου συχνά, ειδικά όταν επιστρέφεις σπίτι από δημόσιους χώρους. Μείνε μακριά από τα «αντιβακτηριδιακά» σαπούνια με triclosan.
Άλλαζε συχνά τις πετσέτες χεριών. Χρησιμοποιώντας μια κοινή πετσέτα, μπορεί να περάσουν τα μικρόβια από το ένα άτομο στο άλλο.
Καθάρισε τους χώρους που φιλοξενούν τα πιο πολλά μικρόβια στο σπίτι.
Κοιμήσου αρκετά. Το να μην κοιμάσαι αρκετά θα επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα, κάνοντας σε ευάλωτο στα κρυολογήματα και τους ιούς της γρίπης. Να είσαι ενήμερος για το πόσες ώρες χρειάζεται το σώμα σου (μερικοί άνθρωποι χρειάζονται παραπάνω από 8 ώρες) και να αναπληρώνεις με μικρούς υπνάκους των 20-30 λεπτών, αν μπορείς.
Μείνε ενυδατωμένος. Το να μένεις και να δουλεύεις μέσα με την θέρμανση ανοιχτή, πραγματικά σε στεγνώνει. Και είναι πιο δύσκολο να θυμάσαι να πίνεις νερό, όταν δεν κάνει ζέστη έξω.
Πάρε τις βιταμίνες σου. Βρες ένα καλό πολυβιταμινούχο σκεύασμα για σένα και την οικογένεια σου, ειδικά αν δεν τρως τόσο υγιεινά όσο θα έπρεπε.
Να σε βλέπει ο ήλιος. Το να εκθέτεις τον εαυτό σου στον ήλιο κάθε μέρα, αυξάνει την παραγωγή της βιταμίνης D και βοηθάει στο να ανεβάζει την διάθεση σου, κάτι που επηρεάζει την απόκριση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.
Μείνε δραστήριος. Η τακτική άσκηση, η ιδιαίτερα έντονη άσκηση, διατηρεί το σώμα σου υγιές και αντισταθμίζει τον σύγχρονο καθιστικό τρόπο ζωής.
Να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι εργοστάσια υγιεινής διατροφής. Και τώρα που θα αρχίσουν να βγαίνουν τα εσπεριδοειδή, είναι ένας φτηνός τρόπος να υποστηρίξεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Χρησιμοποίησε βότανα για θεραπεία. Το Εchinacea, η OSHA ρίζα, το Astragalus και τα εκχυλίσματα elderberry χρησιμοποιούνται ευρέως και είναι εύκολο να βρεθούν στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Κάνε ένα μασάζ. Ένα μασάζ θα βοηθήσει στην υποστήριξη του λεμφικού σου συστήματος και να ξεπλυθούν οι τοξίνες από το σώμα σου.
Με μέτρο ο καφές και το αλκοόλ. Με το πρώτο σημάδι κρυολογήματος, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα από τον καφέ και το αλκοόλ για να έχει το συκώτι σου λιγότερα να αντιμετωπίσει.
Απλά πες όχι. Όταν αισθάνεσαι λιγότερο από καλά, κάνε λιγότερα. Μείνε εκτός δουλειάς αν μπορείς και μην δεσμεύεσαι σε πράγματα. Κάνε την υγεία σου την υψηλότερη προτεραιότητα σου.
Απέφυγε να παίρνεις πολλά φάρμακα. Η καταστολή των συμπτωμάτων με φαρμακευτική αγωγή μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα προσωρινά, αλλά είναι καλύτερα να αφήνεις το σώμα σου να θεραπευτεί μόνο του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου