10 λόγοι για να επενδύσετε στο γυμναστήριο



Στην εποχή που ακόμη και το τελευταίο 
ευρώ έχει σημασία που θα τοποθετηθεί, η καλύτερη επένδυση είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Όχι ένας, όχι δύο αλλά δέκα είναι οι κυρίαρχοι λόγοι και τα επιχειρήματά που θα σας πείσουν ότι...

τελικά η άσκηση είναι η καλύτερη επένδυση.



Αυτοπεποίθηση



Ο χρόνος και το χρήμα που θα αφιερώσετε στο γυμναστήριο θα σας ανταμείψει με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Έπειτα από κάποιες ώρες σκληρής δουλειάς η ικανοποίηση της επιτυχίας δίνει τη δύναμη να πιέστε τον εαυτό σας στα άκρα και να ανακαλύψετε τα όρια σας. Η ενέργεια σύντομα θα γίνει τρόπος ζωής και θα σας ακολουθεί και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς σας.


Κορμί… λαμπάδα



Είναι γνωστό ότι η τακτική άσκηση ωφελεί όχι μόνο την υγεία αλλά και την…ομορφιά. Αν και δεν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ευθύς αμέσως, είναι γεγονός ότι με τον καιρό το σώμα σας αλλάζει με το λίπος να δίνει τη θέση του στους γραμμωμένους μυς. Και δεν είναι μόνο ότι αισθητικά θα υπάρχει αλλαγή αλλά θα παρατηρήσετε ότι είστε και πιο δυνατοί σωματικά, με περισσότερη αντοχή και ενέργεια να κάνετε και άλλες δραστηριότητες.



Δώστε το καλό παράδειγμα



Κατά κάποιον τρόπο όλοι θέλουμε να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση. Ο καλός…εγωκεντρισμός, ότι ο δικός μας τρόπος είναι ο καλύτερος, ικανοποιεί το εγώ μας και όταν μάλιστα το παράδειγμα μας, να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παρακινεί και άλλους, τότε όλοι κερδίζουν.


Νους υγιής εν σώματι υγιεί



Οι αρχαίοι πρόγονοί μας επέμεναν ότι ένα υγιές σώμα συμβάλλει σημαντικά και σε ένα υγιές μυαλό. Και δεν είχαν άδικο. Η τακτική άσκηση βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στο σώμα άρα και στα εγκεφαλικά κύτταρα. Όταν το οξυγόνο κυκλοφορεί στον εγκέφαλο και στους μυς του σώματος, ο οργανισμός αναπτύσσει μεγαλύτερη ικανότητα σκέψης και αυτό οδηγεί σε μία πιο αρμονική και χωρίς στρες καθημερινότητα.


Ενέργεια στο φουλ



Όλες οι έρευνες έχουν αποδείξει περίτρανα ότι αν αισθάνεστε κόπωση και ατονία η καλύτερη μέθοδος…ξεκούρασης είναι η άσκηση. Η γυμναστική βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου, φτάνοντας μέχρι και τα πιο «σκοτεινά» μέρη του σώματος. Έτσι λοιπόν η καλύτερη οξυγόνωση σημαίνει αυτόματα περισσότερη ενέργεια. Μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας έδειξε ότι έστω και ένα 10λεπτο γρήγορο περπάτημα την εβδομάδα προσφέρει πολύ περισσότερη ενέργεια σε κάποιον από έναν άλλον, που είναι τελείως ανενεργός.



Κοινωνική επαφή



Εκτός από τη σωματική υγεία και τη γράμμωση, η γυμναστική είναι ένας ιδανικός τρόπος κοινωνικοποίησης. Τα ομαδικά αθλήματα είναι από τη φύση τους μία δραστηριότητα κοινωνικής συναναστροφής, ενώ ακόμα και ένας περίπατος είναι ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.


Όνειρα γλυκά



Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν διάφορες ορμόνες, που απελευθερώνονται κατά την άσκηση. Αυτές βοηθούν να ηρεμήσετε σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα κοιμηθείτε σαν «πουλάκι». Ωστόσο αποφύγετε να ασκήστε λίγο πριν τον ύπνο, καθώς το σώμα σας χρειάζεται κάποια ώρα ώσπου να επεξεργαστεί την «ορμονική αλλαγή».


Ανεβασμένη διάθεση



Μπορεί να σας φαντάζει κοπιαστική η γυμναστική, αλλά στην πραγματικότητα ενισχύει τη διάθεσή σας. Όταν ασκείστε, το σώμα απελευθερώνει συγκεκριμένες χημικές ουσίες «ευφορίας», τις ενδορφίνες. Αυτές στην ουσία «λένε» στο σώμα σας να βγει από τη ζοφερή κατάσταση στην οποία ενδεχομένως να είστε και «επιβάλλουν» να νιώσετε καλύτερα, με λιγότερο άγχος και κατήφεια.


Ποιες ασθένειες;



Η τακτική άσκηση είναι σημαντικός παράγοντας για έναν υγιή τρόπο ζωής. Ιατρικές έρευνες θεωρούν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μακροζωίας από ότι αυτοί, που κάνουν καθιστική ζωή. Επιπλέον, η γυμναστική δυναμώνει την καρδιά και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να νοσήσετε από καρδιολογική πάθηση ή εγκεφαλικό. Στα plus της γυμναστικής προσθέστε και τη «μάχη» κατά του διαβήτη, της οστεοπόρωσης αλλά και αρκετών μορφών καρκίνου.


Συντονισμός και ισορροπία



Η παιδική ηλικία του κάθε ανθρώπου χαρακτηρίζεται, σε κάποιο βαθμό, από συντονισμό και ισορροπία. Ωστόσο όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει και μπαίνει στη «μάχη» της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων, αντικαθιστά τις αρετές αυτές με ανισορροπία και άγχος. Η άσκηση έχει τη δυναμική να βελτιώσει και να φέρει σε πρώτο πλάνο έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου